PLANINSKI TABOR

Planinski pohodi in aktivnosti

V naši okolici vam je v vseh letnih časih dano veliko možnosti za spoznavanje zanimive okolice, planinske pohode in športne aktivnosti.

Izbirate lahko med naslednjimi pohodi in aktivnosti:

 • Pohod na Raduho
 • Pohod v Robanov kot in športne igre
 • Obisk Logarske doline in pohod na Okrešelj
 • Pohod do Potočke Zijalke na Olševi
 • Pohod na Veliko planino
 • Drugi pohodi

Možne dodatne teme in aktivnosti:

 • Druge športne aktivnosti (plezanje na plezalni steni, odbojka, nogomet, tenis, badminton, košarka, …)
 • Predstavitev varne poti v gore, nevarnosti v gorah, postavljanje bivakov
 • Tekmovanje v orientaciji
 • Nordijska hoja
 • Naravoslovni program
 • Prva pomoč

Kaj je vključeno v planinski tabor

Udeležencem nudimo popolno oskrbo in celotno izvedbo programa. Udeležencem tabora nudimo namestitev v 2 do 6 posteljnih sobah, štiri obroke dnevno (zajtrk, kosilo – na kmetiji ali vzamemo s seboj, večerja in malica) ter pijačo ob obrokih. Ob večerih si ogledamo risane ali mladinske filme, zakurimo taborni ogenj, se odpravimo na nočni pohod ali zaplešemo.

Nosilci programov

Nosilci posameznega programa so turistični in gorski vodniki.

Priporočljiva oprema

Športna oziroma planinska oblačila in obutev, dežnik, kapa, baterijska svetilka, nahrbtnik, čutara ali plastenka, zaščitna krema proti soncu in klopom, pribor za osebno higieno, brisače in pisala.

Kako do nas

Za doplačilo vam organiziramo avtobusni prevoz od vaše šole do naše kmetije.

Pohod na Raduho

Po zajtrku se odpravimo proti koči na Loki pod Raduho. Vmes spoznamo osnove orientacije, obnašanja v gorah, preživetja v naravi, … Po treh urah hoje prispemo do koče. Na Loki bomo imeli malico in se odžejali, nato pa nadaljevali pot do planšarije Javorje. Po vrnitvi h koči na Loki bomo pojedli kosilo in se odpravili nazaj proti kmetiji.

Pohod v Robanov kot in športne aktivnosti

Po zajtrku se odpravimo v Robanov kot – eno od treh ledeniških dolin Zgornje-Savinjske doline. Ob poti bomo spoznali Robanovo kmetijo, nastanek Robanovega kota, rastline v krajinskem parku, … Na Robanovi planini bomo imeli malico, se odpočili in počasi odpravili proti dolini.

Po povratku na kmetijo bomo imeli pozno kosilo. Po kosilu pa se bodo udeleženci pomerile v zabavnih igrah (skakanje v vrečah, metanje obročev na cilj, hoji s hoduljami, …)

Obisk Logarske doline in pohod na Okrešelj

Po zajtrku se odpeljemo z avtobusom proti Logarski dolini. Sprehodili se bomo po gozdno-etnološki poti v Logarski dolini, si ogledali slap Rinko, oglarsko bajto, spoznali nastanek Logarske doline, … in nadaljevali pot proti Okrešlju. Na poti bomo imeli malico in kosilo. Povratek na kmetijo sledi v poznih popoldanskih urah.

Pohod do Potočke zijalke na Olševi

Po zajtrku se bomo z avtobusom odpravili proti Solčavi. Ob poti si bomo ogledali Iglo s presihajočim studencem, muzej Potočke Zijalke z multivizijsko predstavitvijo in nadaljevali pot do Sv. Duha. Do potočke Zijalke se bomo peš odpravili po planinski poti. Na poti bomo imeli malico.

Na kmetijo se vrnemo v poznih popoldanskih urah.

Pohod na Veliko planino

Po zajtrku se bomo odpeljali z avtobusom po dolini Lučnice mimo zaselka Podvolovljek proti Kranjskemu raku. Od tu se bomo odpravili peš na Veliko planino. Pastirsko naselje velja za enega redkih ohranjenih naselij v Evropi .Ogledali si bomo naselje, planšarije in kapelo Marije Snežne, se ustavili v planinski koči in odšli do zelenega roba. Povratek skozi Malo planino v popoldanskih urah.

Drugi pohodi in aktivnosti

Po želji se organizirajo še druge pohode in aktivnosti v bližnji okolici z vodnikom ali brez.

Cenik + prijavnica