ŠPORTNI PROGRAM

Spust po brzicah reke Savinje

Udeleženci se odpeljejo do športnega centra, kjer si izposodijo športno opremo (čolne, vesla, reševalne jopiče) in se skupaj z inštruktorji odpravijo na reko Savinjo, od koder se z rafti ali kajaki spustijo po reki Savinji.

Pohod na Raduho in ogled Snežne jame

Z obiskom Snežne jame obiskovalci doživijo nenavaden podzemni svet. S karbidovko v roki in ob vodstvu izkušenih jamarjev se sprehodijo mimo kapniškega okrasja v ledeni jami. To podobo dopolnjujejo stalaktiti, stalagniti, visoki stebri, … Če temu dodamo še odkritje okostja jamske medvedke in celo vrsto jamskih hroščev, potem je to jama, ki jo velja spoznati.

Jezdenje ali vožnja s kočijo

Udeleženci se odpravijo do konjeniškega centra. Spoznajo različne pasme konj, obnašanje, prehrano konjev, posebej pa se jim predstavi športne konje. Le-te lahko zajezdijo ali pa se z njimi odpeljejo s kočijo.

Lokostrelstvo

Za izvajanje tega privlačnega športa se odpravijo do lokostrelskega kluba Indijana. V klubu spoznajo zgodovino lokostrelstva, opremo in se preizkusijo v streljanju.

Športno plezanje

Udeležencem se predstavi potrebna oprema, tehnika in nujno potrebno varovanje. Nato se preizkusijo v plezanju na plezalnem stolpu ob varovanju izkušenih inštruktorjev.

Nordijska hoja

Udeleženci se naučijo pravilne tehnike nordijske hoje. Nordijska hoja je ena najbolj učinkovitih telesnih aktivnosti, ki mladim omogoča vadbo celega telesa.

Kolesarjenje

Udeleženci se s gorskimi kolesi odpeljejo po bljižnji okolici in spoznavajo velike samotne gorske kmetije, zanimivo arhitekturo ter okoliške hribe.

Dan družabnih iger in športa

Udeleženci se preizkusijo v različnih zabavnih in športnih igrah, kot so hokej z metlami, skakanje v vrečah, hoja s hoduljami, štafetne igre, nogomet, košarka, odbojka, …

Cenik + prijavnica